Иконката от логоти на Cadassist
cadassist
Premium reseller
📣 Посетете обновения CADSTORE.bg - най-големият онлайн магазин за специализиран софтуер в България.

Prototyp проектира всичко с BricsCAD

April 1, 2021
admin
Обратно към всички

Име на фирмата: Prototyp

Централно управление: 117 Zaichar St. 1309 Sofia, Bulgaria

Промишленост: Металообработване

Уебсайт: http://www.prototyp.bg/

Управляващия директор на Prototyp, г-н Христо Генчев заявява, че BricsCAD дава на неговите инженери силата да използват 2D, 3D, машинен дизайн и BIM, едновреммно в една CAD система, която в същото време предлага гъвкави лицензионни условия и политики.

Prototyp със своите 85 инженери работят заедно с архитектите, за да създадат фасадите на невероятни сгради по целия свят. Тяхното портфолио включва Gasholder Triplets (Kings Cross, Лондон, Великобритания), Largo Sofia (София, България) и сградата на Brickell City Center (Маями, FL, САЩ).

Прототип създава производстени и монтажни чертежи с конструктивни изчисления и спецификации. Тяхната работа изисква 2D дизайн, 3D параметри, моделиране на повърхности в свободна форма, бази данни и конфигурация на продукта. Всички тези функции са част от техните постоянни лицензи на BricsCAD Ultimate (съвкъпностот всички продъкти на Bricsys), BricsCAD Mechanical и BricsCAD BIM.

„Нашата работа изисква много специфична комбинация от 2D инженеринг и 3D моделиране. BricsCAD обхваща всички 2D и почти всички 3D инструменти, от които се нуждаем. BricsCAD съчетава функции на всички софтуерни програми, които са ни необходими, като ги интегрира в един софтуерен продукт. Той използва широко разпространения формат DWG, който е индустриален стандарт. Освен това BricsCAD ни позволява да създаваме BIM модели, които ще ни трябват все по-често в близко бъдеще. ”

Христо Генчев - управляващ директор на Prototyp

3D срещу 2D

Друга уникална характеристика на BricsCAD е, че платформата предоставя възможност за работа по начин, който най-добре отговаря на индивидуалните умения на даден човек. Повечето инженери имат опит в работата в 2D и някои проблеми се решават по-добре в 3D.

В нашата работа понякога 2D подходът е по-продуктивен, а в друг случай 3D подхода. Инженерите не са дефинирани от това коя програма използват; те се определят по това, което знаят. И ако сте инженер, който е свикнал да работи в 2D, е много по-лесно да започнете да работите в 3D с BricsCAD, отколкото с който и да е друг инструмент, защото можете просто да следвате същия интуитивен модел на работа.

Христо Генчев - управляващ директор на Prototyp

BricsCAD Sheet Metal ви позволява да създавате, импортирате, преработвате и разгъвате ламаринени части в BricsCAD Mechanical, използвайки най-интуитивните техники за директно 3D моделиране.

Това, което отличава BricsCAD от останалите, е функционалността Sheet Metal, която всъщност е почти инструмент по поръчка за нас.

Христо Генчев - управляващ директор на Prototyp

Значението на собственостаа на лицензите

Основно съображение за Prototyp е, че Bricsys предлага постоянни лицензи. Изборът на BricsCAD прави Prototyp по-малко зависим от своя доставчик на софтуер. Притежаването на постоянен лиценз означава, че Prototyp може да избира кога и дали да надгражда своя софтуер. Ако решат да не надграждат, те могат да продължат да използват BricsCAD без допълнителни разходи.

В Prototyp ние искаме да бъдем убедени от нашите доставчици, година след година, в необходимостта от закупуване на нов лиценз. По този начин това е равноправно и перспективно партньорство. Силно вярвам в това, особено за такова важно нещо като CAD софтуер. Предпочитаме да притежаваме нашия софтуер и да не зависим от абонаментен лиценз.

Христо Генчев - управляващ директор на Prototyp
Иконката от логоти на Cadassist
cadassist
CAD Assist е компания с голям и дългогодишен опит във внедряването и дистрибуцията на специализиран CAD софтуер. Ние предлагаме широко портфолио от продукти, покриващо всички аспекти на AEC сектора.

Контакти

Адрес:
ул. Перник 97, София
Тел.:
02 / 988-78-80
Моб. тел.:
0888 11-91-85
Email:
info
@
cadassist.net

Информация

Политика за поверителностПолитика за използване на бисквиткиИзползване на социални мрежи
Всички права запазени ® 2021 - CADASSIST
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram