Иконката от логоти на Cadassist
cadassist
Premium reseller
📣 Посетете обновения CADSTORE.bg - най-големият онлайн магазин за специализиран софтуер в България.

BricsCAD: Свързване на 2D и 3D при Mazda

March 31, 2021
admin
Обратно към всички

Име на фирмата: Mazda

Централно управление: 3-1 Shinchi, Fuchū, Aki, Hiroshima, Japan

Промишленост: Автомобилна

Брой служители: 49755 (Group)(2019)

BricsCAD помага на Mazda да разшири своите световни мощности за производство на превозни средства, като позволява плавен преход от 2D към 3D дизайнерски работни процеси.

Първоначално известна с иновативната си технология на двигатели, Mazda Motor Corporation се превърна в един от водещите автомобилни производители в света. Усилията за проектиране на заводи на Mazda са централизирани в централата на компанията в Япония. Продължава да приема предизвикателството да увеличи своята уникална мощ на марката, базирайки се на идеята, че „уникалната стойност се откроява“.

Един от ключовите фактори за повишаване на привлекателността на марката на Mazda се крие в нейното дизайнерско мото: „Soul of Motion“.

Това е кредо, което ни кара да произвеждаме силни продукти, които впечатляват нашите клиенти. BricsCAD е част от това, тъй като ние използваме програмата за 2D дизайн на монтажните линии и оборудване на нашите фабрики.

Shinya Kohama - отдела за планиране на производството.

Значение на 2D CAD проектирането

В проекта за масово производство, който Mazda изпълнява, първата стъпка е разположението на производствените линии с 2D CAD.

2D функциите на BricsCAD ни позволяват да направим преглед на целия процес на проектиране на нашите поточни линии от гледна точка на "хеликоптер". Автомобилната индустрия е много иновативна и всичко се движи към 3D. Лиценза ни за BricsCAD ни позволява да го използваме както за 2D, така и за 3D. Обемът на работата по 3D моделиране се увеличава всеки ден и BricsCAD поддържа плавен преход от 2D CAD към 3D CAD. Преходът към BricsCAD протече без съпротивление, тъй като наши служители вече бяха запознати с другия основен CAD продукт на пазара.

Масахиро Абе - производствен отдел на Mazda.

Разходи и лицензиране

Първоначално Mazda използва друг водещ в индустрията CAD софтуер, но скоро след започва търсенето на алтернатива, която да отговаря по-добре на нуждите на компанията.

Тъй като водещият CAD софтуер има високи разходи за лиценз, ние бяхме ограничени в броя на лицензите (които можем да си позволим) и заради тази причина не можехме да го използваме, когато искахме. BricsCAD предлага лицензи на разумна цена и въпреки това има същата функционалност и стабилност като предишния ни CAD софтуер. За мен BricsCAD е софтуер, който няма недостатъци и в същото време е много икономичен. Сега можем да си позволим повече лицензи и да направим работния ни процес по-плавен.

Masahiro Abe - производствен отдел на Mazda.

Mazda е мултинационална корпорация и те се нуждаят от система за лицензиране, която може да се използва както за техните седалища в Япония, така и за производствени бази в чужбина.

Имаме много заводи в чужбина и производството бързо се увеличава. Фактът, че можем да използваме едни и същи (BricsCAD) лицензи в чужбина, определено е фактор, който ни помага да оформим бъдещето на нашата компания.

Shinya Kohama - отдела за планиране на производството.
Иконката от логоти на Cadassist
cadassist
CAD Assist е компания с голям и дългогодишен опит във внедряването и дистрибуцията на специализиран CAD софтуер. Ние предлагаме широко портфолио от продукти, покриващо всички аспекти на AEC сектора.

Контакти

Адрес:
ул. Перник 97, София
Тел.:
02 / 988-78-80
Моб. тел.:
0888 11-91-85
Email:
info
@
cadassist.net

Информация

Политика за поверителностПолитика за използване на бисквиткиИзползване на социални мрежи
Всички права запазени ® 2021 - CADASSIST
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram