От
StefanPavlov
|
05/02/2024

Промени в интерфейса на BricsCAD V24

За версия V24 от Bricsys направиха така наречения „фейслифт“ на BricsCAD. Той включва обновена обновена начална страница, опростени ленти с инструменти и подобрен Quad.

Категория:
Уроци и полезни статии
Картинка с заглавие и подзаглавие на статия относно променение интерфейс за BricsCAD V24

За версия V24 от Bricsys направиха така наречения „фейслифт“ на BricsCAD. Той включва обновена обновена начална страница, опростени ленти с инструменти и подобрен Quad. Намалили са безпорядъка и са гарантирали, че инструментите, от които се нуждаете, са точно там, където и когато се нуждаете от тях.

Начална страница

Картинка на началната страница в BricsCAD V24

Началната страница в BricsCAD V24 е напълно преработена! Сега тя включва табличен и мрежов изглед за най-новите ви чертежи и проекти, както и възможност за прикрепване на последно използвани чертежи, така че да останат в горната част на списъка.

Лента с инструменти (Ribbon)

Картинка на лентата с интрументи (Ribbon)

Освен модернизиран външен вид лента с инструменти (Ribbon) на V24 е пренаписана с нова технология, която позволява търсене.

Разделите са опростени и са с по-големи икони и по-малко претрупаност, което улеснява намирането на най-често използваните команди. По-рядко използваните инструменти са преместени в падащ таб, който може да отворите с едно щракване на мишката.

The Quad

The Quad е силно преработен. Разположението на инструментите вече е последователно и е по-близко до лентата с инструменти, лентaта с менюта. Освен това са премахнати инструменти, които се използват рядко, и е намален броя на разделите.

Лента за бърз достъп

Лентата с инструменти за бърз достъп (разположена в горния ляв ъгъл на BricsCAD) също е опростена. Командите, които са били лесно достъпни на други места или не са били често използвани, са премахнати от тази лента с инструменти.

Искате да персонализирате или конфигурирате интерфейса на BricsCAD V24?

Знаем, че промяната не е за всеки, затова улеснихме конфигурирането на BricsCAD V24, така че да работи за вас.

Все още е възможно да се върнете към класическата лента, като изберете „Classic“ оформление от диалоговия прозорец „Interface Settings“, разположен в горния десен ъгъл на лентата. Можете също така да се върнете към класическите ленти с инструменти за достъп. Щракнете с десния бутон на мишката навсякъде в лентата и изберете Access (Legacy) или Access3D (legacy) от падащия списък.Освен това можете да персонализирате целия си интерфейс с командата CUSTOMIZE (Персонализиране).

Имате въпроси?

  • Info @ cadassist.net

Последвайте ни