От
StefanPavlov
|
01/10/2023

ТАЛ Инженеринг избира BricsCAD за проектиране на фасадните елементи

BricsCAD позволява на Prototyp силата да използват 2D, 3D, машинен дизайн и BIM едновреммно.

Категория:
Клиентски истории

В отговор на непосредствените нужди покрай текущия си проект и планове за разширяване към нови пазари, TAL въвежда BricsCAD® като предпочитан инструмент за компютърно проектиране (CAD), с цел да усвои ефективен и точен процес от край до край при проектиране и производство на сложни фасадни проекти.

Предизвикателство

През последните 22 години TAL Engineering оформя облика на съвременната българска среда чрез разработването на съвременни решения за остъклени конструкции и обвивки на сгради. Екипът на компанията състоящ се от 17 инженери в отдела за фасадно проектиране, позициониран в София работи по проекти на сгради, които изискват индивидуални и много детайлни фасадни решения.

Тези проекти често са невероятно сложни. Например, нашият доскорошен проект, NV Tower намиращ се в София, изискваше проект за облицовки, използващи богато разнообразие от различни видове ламарина. Това включва вплетени перфорации, изрязана и гладка ламарина в обемни рамки, огънати и заварени обемни елементи на долните етажи и уникални форми в короната на конструкцията.

Орлин Колев – Ръководител на отдел за фасаден дизайн в ТАЛ Инженеринг

 

За да достави успешно фасадните елементи за NV Tower и свои бъдещи проекти, екипът на Колев се нуждаеше от технология, способна да се справи с толкова разнообразни и специфични изисквания.

Решение

След оценка на различни CAD решения, Колев и неговият екип се съгласиха, че BricsCAD Ultimate, със своите уникални възможности за моделиране на ламарина, беше най-подходящ за приспособяване към необичайните и сложни характеристики на техните фасадни дизайни, като същевременно направи работните им процеси от проектиране и производство по-ефективни.

Атрактивните цени на BricsCAD и гъвкавите опции за лицензиране са допълнителни фактори, повлияли на решението на TAL да замени съществуващия си CAD софтуер с по-модерна платформа.

Резултати

Според Колев има няколко основни причини, поради които преминаването към BricsCAD е правилният избор за текущите и предстоящите проекти на компанията.

Съвместимост с AutoCAD

BricsCAD съвместимост с друг CAD софтуер предоставя плавен преход за големия екип от дизайнери на Колев, който е използвал AutoCAD® през по-голямата част от професионалната си кариера.

Екипът успя да се възползва от цялата добавена функционалност, която BricsCAD предлага, без пауза в производителността. По време на прехода ни към BricsCAD също така открихме, че е изключително полезен за конкретни задачи, като базови изгледи, секции и детайли.

Орлин Колев – Ръководител на отдел за фасаден дизайн в ТАЛ Инженеринг

 

Лесен преход от 2D към 3D

Проектирането на уникални фасади и структури, често се нуждае от постоянно преминаване от 2D в 3D и обратно, по време и с напредването на проекта. Използвайки BricsCAD, екипът на Колев може лесно да превключва между 2D чертане и 3D моделиране, без загуба на каквато и да е информация.

BricsCAD ни помогна да изпълним мисията си за успешно проектиране на комплексните елементи на NV Tower в София. Проектирахме сложните облицовъчни зони изцяло в 3D, след което използвахме модула Sheet Metal на BricsCAD за разработките. Функционалността на BricsCAD Базов изглед улесни по-бързо и прецизно производство и монтиране на нашите проекти.

Орлин Колев – Ръководител на отдел за фасаден дизайн в ТАЛ Инженеринг

 

Работен процес от дизайн до производство

BricsCAD направи процеса на производство лесен чрез цялостен и безгрешен дизайн, което е и най-голямата добавена стойност за нас. Като производител и монтажник, ние използваме BricsCAD главно за неговите опции за ламарина като допълнение към чертане и моделиране. С правилните Параметри на таблицата за огъване, той е много лесен за използване и помага на работните ни процеси да вървят гладко.

Орлин Колев – Ръководител на отдел за фасаден дизайн в ТАЛ Инженеринг

 

За бъдещи проекти отделът за фасаден дизайн очаква с нетърпение да проучи възможностите за персонализиране на LISP и .NET в BricsCAD.

BricsCAD е идеалното допълнение към нашия работен процес. Вярваме, че платформата ще ни помогне да затвърдим отпечатъка на TAL на съществуващите пазари и да постигнем визията си за поемане на проекти на нови такива, включително САЩ, Карибите и Близкия изток.

Орлин Колев – Ръководител на отдел за фасаден дизайн в ТАЛ Инженеринг

Имате въпроси?

  • Info @ cadassist.net

Последвайте ни