От
StefanPavlov
|
10/09/2023

Takamiya Group изгражда предимство с BricsCAD

Компанията проектира, изгражда и отдава под наем подпори и скелета повече от 30 години.

Категория:
Клиентски истории

Takamiya Co. Ltd проектира, изгражда и отдава под наем подпори и скелета, необходими за строителни обекти и инженерни проекти. Той има офиси за продажби и центрове за оборудване в цяла Япония, както и групови бизнес бази в чужбина. Takamiya премина към BricsCAD, за да оптимизира дизайна на временни скелета и поддържащи конструкции.

Kunihiko Takemura, генерален директор на Техническия отдел (Отдел продажби) на Takamiya, хвърля светлина върху историята на компанията: „Започнахме бизнеса си през 1969 г. Тогава купувахме и продавахме строителна техника. През 2010 г. придобихме пълна собственост на производител на строителна техника и го превърнахме в наше собствено, изцяло притежавано дъщерно дружество. Така че сега произвеждаме и даваме под наем оборудване в Япония и асоциацията на страните от Югоизточна Азия. „

Преминаване към 3D

През последните години Takamiya започна да предоставя допълнителни услуги като планиране, проектиране и изграждане на временни скелета. Наред с това, CAD софтуерът се превърна в незаменим инструмент в техния бизнес.

Започнахме работа с CAD софтуер преди почти 20 години. Първоначално нашата компания използва водещ в индустрията 2D CAD софтуер в Япония. През последните години броят на нашия персонал се увеличи заедно с обема на допълнителните проектни дейности и цената на нашия CAD софтуер нарасна значително. Стартирахме и 3D проект, но цената на 3D CAD се превръщаше в пречка за нашите усилия. Във време, когато използвахме едновременно 2D и 3D софтуер, бяхме запознати с BricsCAD Pro от Zuken Alphatech (официален пункт за продажби на BricsCAD).

Seiya Nagano, мениджър на Takamiya в техническия отдел

 

Съвместимост и работоспособност на BricsCAD

Техническият отдел на Takamiya провери съвместимостта и работоспособността на софтуера, използвайки пробна версия на BricsCAD. След като провери пригодността на BricsCAD за задачата, Takamiya реши да представи BricsCAD Pro с план за използване на мощната 3D функционалност на BricsCAD.

BricsCAD е идеален за нашата 3D употреба и може лесно да бъде внедрен вътрешно.

Seiya Nagano, мениджър на Takamiya в техническия отдел

 

Kazuki Hamada от Техническия отдел даде своето мнение за основната стойност на BricsCAD в неговия бизнес

Първото предимство на BricsCAD е ценообразуването му, комбинирано с вечното лицензиране. Второто голямо предимство е високата съвместимост на BricsCAD с друг CAD софтуер и файловете с данни, направени с тях. И третото е, че BricsCAD ни позволява да правим както 2D чертане, така и 3D моделиране.

BricsCAD също ни позволява да обработваме и включваме измерени данни, облаци от точки, моделиране на пейзажи, дори обработка на шум, за еднократно проектиране на скеле. BricsCAD със сигурност е един от софтуерните продукти на CAD, който ще играе роля за разширяване на нашия бизнес.

Kazuki Hamada  – Техническия отдел

 

Стартиране на бизнес с 3D измервания

Takamiya има за цел да се превърне в корпоративна група, която движи качественото развитие на индустрията. Компанията се стреми да използва 3D модели с BricsCAD, за да подобри ефективността на различни операции.

Съществува сериозен недостиг на работна ръка в строителната и строителната индустрия и ние искаме да поемем водещата роля в усилията за трансформация и подобряване на производителността. BricsCAD ще ни даде възможност да овладеем 3D технологията.

Seiya Nagano – мениджър на Takamiya в техническия отдел

 

3D е важна технология, използвана за популяризиране на решения за временно строителство. Takamiya планира да започне бизнес с 3D измервания в рамките на групата, използвайки лазерни скенери.

Възможността за вътрешно сканиране също ще допринесе за получаване предварителни данни преди изграждането на място. Всичко, от създаването на данни в облак на точки до 3D моделиране, проектиране и конструиране на модели на модели, се извършва в рамките на групата “, коментира Takemura. „С BricsCAD ще можем да осигурим еднократна поддръжка за поредица от процеси, свързани с временното строителство.

Seiya Nagano – мениджър на Takamiya в техническия отдел

Имате въпроси?

  • Info @ cadassist.net

Последвайте ни