От
StefanPavlov
|
11/09/2023

Stageco Нидерландия покори света с BricsCAD

За техническите чертежи на своите конструкции и платформи, Stageco Холандия разчита на BricsCAD Prо

Категория:
Клиентски истории

Stageco създава зашеметяващи вътрешни и външни сцени за някои от най-известните музиканти в света, като Bon Jovi, U2, Rolling Stones. Stageco има офиси по целия свят, включително Холандия. За техническите чертежи на своите конструкции и платформи, Stageco Холандия разчита на BricsCAD Pro и поддържа известни европейски събития като Lowlands Festival, Tomorrowland, Sensation и Mysteryland.

Mного важно за компания като нашата да притежава нашия софтуер и CAD лицензи, защото буквално всичко разчита на чертежите – и следователно на нашата CAD система – от първите основни скици до списъка с товари или проектите и плановете за хората, които всъщност ще построят тези конструкции.

Paul Schijfsma – старши инженер и ръководител на отдела за научноизследователска и развойна дейност на Stageco Холандия.

 

Когато Stageco премина към BricsCAD, те откриха, че много от инструментите са познати. Те успяха да модифицират работното пространство и преките пътища на BricsCAD, за да съответстват на начина, по който бяха свикнали да работят, и също така можеха да продължат да използват същите библиотеки и блокове, както преди, позволявайки безпроблемен преход.

Нуждата от скорост

BricsCAD е важен за Stageco поради неговата функционалност и надеждност през целия процес, но най-вече заради скоростта. Екипът може да работи бързо, дори и със сложни чертежи.

Скоростта е от съществено значение“, казва Paul. * „Съществува цяла производствена верига. Има крайни срокове, обиколки, които започват на определена дата … Този процес е като верига от камъни домино, които ще се спънат един друг за гладка каскада. Но ако тази каскада бъде прекъсната, веригата спира и всичко се забавя. Това просто не е приемливо. Натискът е включен през цялото време. И BricsCAD ни дава бързината и увереността, че трябва да бъдем успешни.

Преди BricsCAD използвахме друг CAD софтуер, който също беше базиран на DWG, но не предлагаше скоростта на BricsCAD. Правим доста големи конструкции и мащабиране или опит за завъртане на модела, е, това просто отне завинаги с тези други програми.

Paul Schijfsma – старши инженер и ръководител на отдела за научноизследователска и развойна дейност на Stageco Холандия.

 

Отворена структура

Stageco използва много персонализирани приложения на разработчици, така че е важно за тях да имат контрол върху своя софтуер. Paul Schijfsma е фен на Communicator за BricsCAD, който позволява на Stageco да експортира в широк спектър от файлови формати.

Друго отличително предимство на BricsCAD е, че той има„ отворена “структура. Можем да стартираме други приложения на софтуера, като персонализираме BricsCAD според нашите специфични нужди.

Вече имаме дори местна компания, която е специализирана в адаптирането на BricsCAD към специфичните нужди и изисквания на събитийната индустрия. Осветление, скеле, видео всички са взети под внимание. Резултатът е, че BricCAD се превърна в може би най-ценният и специфичен за целта инструмент за проектиране на събитийната индустрия. Определено съм щастлив, че съм известен като човекът, който внесе BricsCAD в Stageco.

Paul Schijfsma – старши инженер и ръководител на отдела за научноизследователска и развойна дейност на Stageco Холандия.

Имате въпроси?

  • Info @ cadassist.net

Последвайте ни