От
StefanPavlov
|
11/09/2023

Prototyp проектира всичко с BricsCAD

BricsCAD позволява на Prototyp силата да използват 2D, 3D, машинен дизайн и BIM едновреммно.

Категория:
Клиентски истории

Прототип и неговите 85 инженери работят заедно с архитектите, за да създадат фасадите на някои невероятни сгради по целия свят. Тяхното портфолио включва Gasholder Triplets (Kings Cross, Лондон, Великобритания), Largo Sofia (София, България) и сградата на Brickell City Center (Маями, FL, САЩ).

Прототип създава производстени и монтажни чертежи с конструктивни изчисления и спецификации. Тяхната работа изисква 2D дизайн, 3D параметри, моделиране на повърхности в свободна форма, бази данни и конфигурация на продукта. Всички тези функции са част от техните безсрочни лицензи на BricsCAD Ultimate, BricsCAD Mechanical и BricsCAD BIM.

Нашата работа изисква много специфична комбинация от 2D инженеринг и 3D моделиране. BricsCAD обхваща всички 2D и почти всички 3D инструменти, от които се нуждаем. BricsCAD съчетава функции на всички софтуерни програми, които са ни необходими, като ги интегрира в един софтуерен продукт. Той използва широко разпространения формат DWG, който е индустриален стандарт. Освен това BricsCAD ни позволява да създаваме BIM модели, които ще ни трябват все по-често в близко бъдеще.

Христо Генчев – управляващ директор на Прототип

3D срещу 2D

Друга уникална характеристика на BricsCAD, отбелязва Христо, е, че той предоставя възможност за работа по начин, който най-добре отговаря на индивидуалните умения на даден човек. Повечето инженери имат опит в работата в 2D и някои проблеми се решават по-добре в 3D.

В нашата работа понякога 2D пътят е по-продуктивен, а в друг случай 3D е пътят. Инженерите не са дефинирани от коя програма използват; те се определят по това, което знаят. И ако сте инженер, който е свикнал да работи в 2D, е много по-лесно да започнете да работите в 3D с BricsCAD, отколкото с който и да е друг инструмент, защото можете просто да следвате същия интуитивен модел.

Това, което отличава BricsCAD от останалите, е функционалността Sheet Metal, която всъщност е почти инструмент по поръчка за нас.“ BricsCAD Sheet Metal ви позволява да създавате, импортирате, преработвате и разгъвате ламаринени части в BricsCAD Mechanical, използвайки най-интуитивните техники за директно 3D моделиране.

Христо Генчев – управляващ директор на Прототип

Значението на това да притежаваш лиценза си

Основно съображение за Прототип е, че Bricsys предлага постоянни лицензи. Изборът на BricsCAD прави Прототип по-малко зависим от своя доставчик на софтуер. Притежаването на постоянен лиценз означава, че Прототип може да избира кога и дали да надгражда своя софтуер. Ако решат да не надграждат, те могат да продължат да използват BricsCAD без допълнителни разходи.

В Прототип ние искаме да бъдем убедени от нашите доставчици, година след година, в необходимостта от закупуване на нов лиценз. По този начин това е равноправно и перспективно партньорство. Силно вярвам в това, особено за такова важно нещо като CAD софтуер. Предпочитаме да притежаваме нашия софтуер и да не зависим от абонаментен лиценз.

Христо Генчев – управляващ директор на Прототип

Имате въпроси?

  • Info @ cadassist.net

Последвайте ни