От
StefanPavlov
|
11/09/2023

BricsCAD: Свързване на 2D и 3D при Mazda

BricsCAD помага на Mazda относно преминаван от 2D към 3D дизайнерски работни процеси.

Категория:
Клиентски истории

Първоначално известна с иновативната си технология на двигатели, Mazda Motor Corporation се превърна в един от водещите автомобилни производители в света. Усилията за проектиране на заводи на Mazda са централизирани в централата на компанията в Япония. Продължава да приема предизвикателството да увеличи своята уникална мощ на марката, базирайки се на идеята, че „уникалната стойност се откроява“.

Един от ключовите фактори за повишаване на привлекателността на марката на Mazda се крие в нейното дизайнерско мото: „Soul of Motion“.

Това е кредо, което ни кара да произвеждаме силни продукти, които впечатляват нашите клиенти. BricsCAD е част от това, тъй като ние използваме програмата за 2D дизайн на монтажните линии и оборудване на нашите фабрики.

Shinya Kohama – отдел за планиране на производството.

 

За да достави успешно фасадните елементи за NV Tower и свои бъдещи проекти, екипът на Колев се нуждаеше от технология, способна да се справи с толкова разнообразни и специфични изисквания.

Значение на 2D CAD

В проекта за масово производство, който Mazda изпълнява, първата стъпка е разположението на производствените линии с 2D CAD.

2D функциите на BricsCAD ни позволяват да направим преглед на целия процес на проектиране на нашите поточни линии от гледна точка на хеликоптер. Автомобилната индустрия е много иновативна и всичко се движи към 3D. Нашият лиценз за BricsCAD е такъв, който можем да използваме както за 2D, така и за 3D. „ Обемът на работата по 3D моделиране се увеличава всеки ден и BricsCAD поддържа плавен преход от 2D CAD към 3D CAD.

Някои от нашите служители вече бяха запознати с BricsCAD и повечето от тях го инсталираха на компютрите си, така че преходът беше без съпротивление.

Shinya Kohama – отдел за планиране на производството.

 

Разходи и лицензиране

Първоначално Mazda използва друг водещ в индустрията CAD софтуер, но скоро започва търсенето на алтернатива, която да отговаря по-добре на нуждите на компанията. Abe отбеляза, когато поглеждаше назад към процеса на подбор на CAD решението на Mazda.

Тъй като водещият CAD софтуер имаше високи разходи за лиценз, ние бяхме ограничени в броя на лицензите (които можехме да си позволим) и не можехме да го използваме, когато искахме. BricsCAD предлага лицензи на разумна цена и въпреки това има същата функционалност и стабилност като предишния ни CAD софтуер. 

За мен BricsCAD е софтуер, който няма недостатъци и в същото време е много икономичен. Сега можем да си позволим повече лицензи и да направим работния ни процес по-плавен.

Shinya Kohama – отдел за планиране на производството.

 

Тъй като Mazda е мултинационална корпорация, те изискват система за лицензиране, която може да се използва както за техните централни офиси в Япония, така и за производствени бази в чужбина.

Имаме много заводи в чужбина и производството бързо се увеличава. Фактът, че можем да използваме едни и същи (BricsCAD) лицензи в чужбина, определено е фактор, който ни помага да оформим бъдещето на нашата компания.

Shinya Kohama – отдел за планиране на производството.

Имате въпроси?

  • Info @ cadassist.net

Последвайте ни